Ραδιοφωνικά σποτ και πώς… μαγειρεύονται!

Ας υποθέσουμε πως θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο γεύμα. Σίγουρα θα ακολουθούσατε κατά γράμμα τη συνταγή για να είστε βέβαιοι πως θα πετύχει. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα ραδιοφωνικά σποτ! Ναι καλά καταλάβατε υπάρχει συνταγή! Λένε πως η μαγειρική χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα και ένα σχετικό ταλέντο φυσικά!

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ραδιοφωνικές διαφημίσεις.

Κάνοντας αυτόν τον παραλληλισμό ας δούμε τα υλικά μας αλλά και την εκτέλεση αυτής της ιδιόρρυθμης συνταγής.

Θα θεωρήσουμε ότι το ραδιοφωνικό σποτ είναι σαν ένα κρεατικό ή λαχανικό ή ζυμαρικό. Μπορεί δηλαδή να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους.

Ας δούμε τα βασικά υλικά για το μαγείρεμά του απλά αναλόγως την περίπτωση χρησιμοποιούμε άλλη «σάλτσα», «μπαχαρικά», «μυρωδικά», «τρόπο ψησίματος»

Για ένα καλοψημένο Ραδιοφωνικό σποτ λοιπόν χρειαζόμαστε:

Υλικά:

– 1 μπολ καλής ποιότητας brief (η ποιότητά του εξαρτάται από τον τρόπο που θα το συλλέξουμε) πρέπει να γίνει προσεκτικά και ακολουθώντας μια διαδικασία. Πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη για να πετύχουμε την καλή ποιότητα. Η γεωγραφική περιοχή, η διάθεση-ψυχολογία, το ποιος τελικά θα γευτεί την συνταγή μας και πολλά άλλα.

– 1 ολόκληρο κομμάτι από την καλύτερη και πιο φρέσκια ιδέα που κυκλοφορεί στην αγορά.

– 2 με 3 πακέτα έξυπνων, αστείων, σοβαρών, (αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλουμε) σωστών συντακτικά φράσεων. Αυτά θα χρειαστούν για την νοστιμιά της σάλτσας μας.

– 1 με 2 δόσεις καλής χροιάς φωνών

και 750 γραμμάρια μουσικής υπόκρουσης

Φυσικά να πούμε ότι θα χρειαστούμε πάνω από έναν μάγειρα-σεφ για το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε το μπολ με το brief σε μία πιατέλα ώστε χωρίσουμε τα στοιχεία και να τα επεξεργαστούμε σε ένα μίξερ. Παίρνουμε το κομμάτι της ιδέας και το κόβουμε κομματάκια μέσα στο μίξερ.

Τα χτυπάμε καλά μέχρι να δέσουν.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το πακέτο με τις φράσεις διαλέγουμε αυτές που μας χρειάζονται (προσοχή στην ποσότητα) και τις χτυπάμε σε άλλο μίξερ μόνες τους. Όταν χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά μας μετά τα αναμιγνύουμε με σπάτουλα μεταξύ τους απαλά να μην χάσουν τον αέρα τους.

Κατόπιν σε όλο το μείγμα ρίχνουμε τις δόσεις από τις φωνές. Από το αποτέλεσμα βάζουμε το μισό σε ταψί το καλύπτουμε με τα 750 γραμμάρια μουσική και του ρίχνουμε και το άλλο μισό από πάνω.

Τώρα είναι έτοιμο για τον φούρνο. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.

Κάπως έτσι θα γινόταν συνταγή μαγειρικής η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σποτ. Με σωστές αναλογίες, αρκετή φαντασία, και δημιουργικότητα!

Και καλή σας όρεξη ή μάλλον ακρόαση!