Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… τσίκνα πάλι θα μυρίσει!!

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες που οφείλουμε να θυμόμαστε, να γιορτάσουμε αλλά και να διαφημίσουμε μέσα στον Φεβρουάριο είναι η τσικνοπέμπτη που φέτος πέφτει τις 24 του μηνός. Δεν είναι σημαντικό να προγραμματίσεις με ποιους και που θα τσικνίσεις? Μεγάλη υπόθεση η γιορτή της τσίκνας.

Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια, ψησταριές, κουτούκια, όλοι τσικνίζουν κι όλοι διαφημίζονται. Για την ιστορία να πούμε ότι η τσικνοπέμπτη είναι μια σύνθετη λέξη από την τσίκνα που είναι η μυρωδιά του καμένου, ψημένου κρέατος και την Πέμπτη που είναι στάνταρ 11 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Και μια που πρόκειται να ακολουθήσει η αποκριά δηλαδή αποχή από το κρέας του δίνουμε και καταλαβαίνει. Όλα αυτά βέβαια είναι παλιά έθιμα τότε που ο κόσμος δεν έτρωγε κρέας καθημερινά! Τώρα κάθε μέρα… τσικνοπέμπτη! Παρόλα αυτά την συγκεκριμένη, τρώμε λιγάκι παραπάνω! Θα μπορούσε επίσης να λέγεται και μέρα της χοληστερίνης μια και αυτή θα έχει επίσης την τιμητική της.

Απ’ την άλλη πάλι αν δεν υπήρχε πως διαφημίζαμε μετά τα κέντρα αδυνατίσματος, τους διαιτολόγους, τα light προϊόντα και τόσα άλλα που η καλύτερή τους εποχή είναι αυτή μετά το Πάσχα και πριν το καλοκαίρι? Ε τότε θα πούμε και περισσότερα γι αυτά. Προς το παρόν μένουμε σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό. Τα καλύτερα κρέατα, ζωντανή μουσική, νόστιμοι μεζέδες, πανσέτες, παιδάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, σεφταλιές κι όλα τα κρεατικά «ποζάρουν» στα περισσότερα διαφημιστικά των ημερών.

Πολύ σημαντικό ρόλο στα ραδιοφωνικά σποτ για την Τσικνοπέμπτη παίζουν οι περιγραφές των φαγητών αλλά και η μουσική. Πιο συγκεκριμένα πετυχημένη διαφήμιση για την Τσικνοπέμπτη είναι αυτή που μόλις θα την ακούς θα σου μυρίζει κρέας ψημένο στα κάρβουνα. Όχι για να μην λέτε ότι είναι εύκολη δουλειά ένα ραδιοφωνικό σποτ. Εδώ μιλάμε για φακιρικά κόλπα!!!